3 december: Juventus inleder ett imponerande rekord

03.12.2015

Skrivet av André

Vi är oftast väldigt glada för att hylla anfallare som gör mål. I Italien är det dock känt att ha en stor respekt för det defensiva arbetet. Respekt var något som Juventus och Dino Zoff fick på just denna dag år 1972. Läs mer om vad som hände då...

På denna dagen för precis 43 år sedan så släppte Juventus in de sista målen innan de gick in på en imponerande serie av hållna nollor. Mannen mellan stolparna Dino Zoff skulle bli legendarisk när han förde sitt lag till en rekordlång tid utan utan att släppa in ett enda mål.

903 minuter eller 9 matcher spelade Torino klubben utan att släppa in ett mål innan Milan satte stopp för dem i en match som slutade 2-2. Det blev också de två klubbarna som gjorde upp om Scudetton som Juventus kunde ta hem i den sista omgången. En titel som de i hög grad kan tacka Dino Zoff och resten av försvaret för.

Det har varit många imponerande rekord av hållna nollor genom åren. Till exempel så höll Claudio Bravo nollan i 754 minuter under hans sista säsong i La Liga. Vilken målvaktsprestation tycker du personligen har varit den allra största?