Bootheads: Christoffer Malmberg

11.12.2015

Skrivet av André

Vår boothead-serie fortsätter och vi har redan pratat med två stora skosamlare. Den här gången är det dags att prata med Christoffer Malmberg som genom åren har byggt upp en väldigt imponerade samling. Få reda på vad det var som fick honom att börja samla på fotbollsskor här.

När och varför började du att samla på fotbollsskor?

Jag började samla på fotbollsskor 2006 och anledningen till att jag startade var för att jag gillade att spela med snygga skor när jag var yngre. Efter att du har använt dem ett tag så börjar du förstå teknologierna och materialen som ligger bakom skorna.

Har din ambition att samla skor förändrats genom åren?

- Ja det har den, nu fokuserar jag bara på de mest sällsynta skorna och försöker bygga en så fin samling som möjligt. Jag kan tillägga att all social media, speciellt Instagram, har ökat passionen för fotbollsskor i samhället.

Vilken var den första skon i din samling?

Den första skon i min samling var Nike Mercurial Vapor I i färgen orange från år 2002.

Vart lägger du alla dina skor?

Jag har dem på ett säkert ställe i mitt och mina föräldrars hus.

Vilka typ av skor gillar du bäst?

Nike Mercurial I Cinder från 2002, eftersom det var det året som jag började spela fotboll på riktigt.

Har du någon historia som du vill dela med dig om som skosamlare?

Jag har många bra historier men min favorit sak med att samla skor är att man hela tiden måste hitta skorna till ett rimligt pris, det är ganska kul. Jag köpte ett par av Nike Mercurial Superfly I "Wear it Proud" (finns bara 70 par i hela världen) på en aktion där pengarna gick till välgörenhet. Det var lite speciellt.

Vad är så speciellt med Nike Tiempo?

- Det som är speciellt är det klassiska utseendet och det eleganta lädret. Min favorit Tiempo är utgåvan från Euro 2008.

Det här var vår tredje, men absolut inte vår sista intervju med världens största skosamlare. Om du vill se hans kollektion växa så följ @Toffem på instagram. Har du samma kärlek för fotbollsskor och skulle du kunna se dig själv börja samla?