El Clasico duellen: Luis Suárez eller Karim Benzema?

01.12.2016

Skrivet av André

El Clasico är troligtvis den mest hypade fotbollsmatchen i hela världen. Det är uppgörelsen mellan Spaniens två största lag med de största stjärnorna från hela världen. Det här är duellen mellan två av världens bästa anfallare.

Luis Suárez och Karim Benzema är utan tvekan två av världens bästa anfallare. När diskussionen börjar om vem som är världens bästa 9:or är det omöjligt att inte nämna Barcelona och Real Madrids förstaval på den platsen.

Inför lördagens El Clasico kommer vi att kolla på en del dueller, som utan tvekan kommer ha en avgörande roll för matchens utfall. Jag pratar om kampen om kaos - de två spelarna med adidas X 16 - Luis Suárez och Karim Benzema.

ANFALLARE SOM JAGAR MÅLFORMEN

Det var ett tag sedan Suárez och Benzema kunde fira ett mål i La Liga och därför kommer de båda vara väldigt hungriga när de springer in på planen på lördag. Senast Suárez gjorde mål var den 6 november mot Sevilla, medan Benzemas senaste mål var den 23 oktober mot Athletic Bilbao. Det har givetvis varit ett landslagsuppehåll och det har bara spelats en match efter det, men hungern för mål är stor hos båda anfallarna. Jag är säker på att det inte finns något de hellre vill än att hitta nätmaskorna i en match som den här.

TVÅ ANFALLARE - SAMMA STIL

Om jag kollar på båda spelarna så skulle jag nog välja Suárez över Benzema alla dagar i veckan. Om man tar en titt på spelarnas statistik under hela deras karriär så är Suárezs siffror mycket mer imponerande än Benzemas. Men om vi tittar på den nuvarande bilden av spelarna så är det otroligt tajt.

Suárez har nästan spelat dubbelt så många minuter som Benzema (908-560 min). Det har då också lett till att Suárez har dubbelt så många mål som Benzema (8-4). Frågan är då om Benzema skulle legat på lika många mål om han haft lika många minuter på planen?

Suárez har som sagt gjort åtta mål i La Liga mot Benzemas fyra. Suárez har gjort sju av målen innanför straffområdet och Benzema alla sina innanför straffområdet. Något som naturligtvis går riktigt fint ihop med deras roll som 9:or. De ska stå på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Under 90 minuter har Suárez och Benzema i genomsnitt 3,67 och 3,70 skott på mål. Här kan vi dock lägga till att Suárez skjuter mer utanför straffområdet än Benzema (0,89-0,39 per 90 minuter). Man kan dock diskutera vad som är bäst då Suárez bara gjort ett mål utanför straffområdet.

Luis Suárez verkar dock generellt vara bättre på att skapa chanser än Benzema. Suárez skapar 1,49 chanser och Benzema 1,13 per 90 minuter.

En riktig anfallare ska också kunna skapa målchanser åt sina medspelare och här har Suárez gjort tre assist till skillnad från Benzema med en assist.

6 POÄNGS MATCH

Real Madrid leder i ögonblicket La Liga med sex poäng före Barcelona och därför kan matchens utfall ha en avgörande betydelse, även om det är tidigt in i säsongen. Känner man till den spanska ligan så vet man också att nio poäng kan vara lite som en matchboll. Därför är det uppdukat för ännu en dramatiskt uppgörelse där både Suárez och Benzema kommer göra allt för att spela en avgörande roll.

Men det finns två stycken spelare som kommer försöka sätta stopp för dessa herrar - nämligen Sergio Ramos och Gerard Pique. Imorgon ställer jag de två ikoniska Tiempo-spelarna mot varandra i en direkt duell.