Personuppgifts- och cookiepolicy

[Version 2, uppdaterad 18 maj 2018].

1. Allmänt, samt personuppgiftsansvarig

1.1 Denna policy för behandling av personuppgifter ("Personuppgiftspolicy") beskriver hur Unisport A/S ("Unisport", "oss", "vår", "vi") samlar in och behandlar information om dig.

1.2 Personuppgiftspolicyn gäller för personuppgifter som du överlämnar till oss eller som vi samlar in via www.unisportstore.se ("Hemsidan").

1.3 Personuppgiftsansvarig för Hemsidan är Unisport. Kontaktinformation finns under punkt 7 nedan

2. Vilka personuppgifter samlar vi in, i vilket syfte och på vilka rättsliga grunder

2.1 När du besöker Hemsidan samlar vi in information om dig och din användning av Hemsidan. Det kan till exempel vara i samband med att du registrerar dig för att få vårt nyhetsbrev, eller när du deltar i tävlingar m.m. Vi samlar även in cookies. Du kan läsa mer om cookies nedan.

2.1.1 En förutsättning för att vi t.ex. ska kunna genomföra dina köp i vår webbshop och således fullborda ett avtal med dig samt följa tillämplig lag behöver vi dina personuppgifter. Om du inte lämnar dina personuppgifter kan det innebära att vi inte kan uppfylla våra förpliktelser enligt avtalet med dig samt tillämplig lag.

2.2 Användning av webbshop

2.2.1 När du handlar i våra webbshoppar registrerar vi ditt namn, din adress, e-postadress, telefonnummer, betalningssätt, information om vilka produkter du köper och eventuellt returnerar, önskemål om leverans, samt information om den IP-adress varifrån beställningen gjorts. Vi kan genomföra kundnöjdhetsundersökningar samt uppmana dig att ge en bedömning av oss på t.ex. TrustPilots webbplats. Om vi har ditt samtycke till det, kan vi även använda informationen för marknadsföring, bland annat för att påminna dig om pågående beställningar som inte är avslutade.

2.2.2 Syftet är att leverera de produkter du har beställt och att i övrigt uppfylla vårt avtal med dig, samt att administrera dina rättigheter när det gäller exempelvis retur och reklamation. Information om dina köp behandlar vi även för att efterleva tillämplig lags krav, till exempel vad gäller bokföring och räkenskaper. Den rättsliga grunden för behandlingarna är således avtalet med dig, samt krav i tillämplig lag.

2.3 Nyhetsbrev

2.3.1 Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, samlar vi, med ditt samtycke, in information om ditt namn, din e-postadress och ditt intresse för fotbollsprodukter. Syftet är att kunna leverera erbjudanden, målinriktad marknadsföring, information och servicemejl till dig. Vi kan profilera dig på basis av dina uppgifter, din köphistorik och ev. cookies, för att eventuellt kunna genomföra målinriktad marknadsföring gentemot dig av produkter som kan vara intressanta för dig.

2.4 Kontakt via webb eller chat

2.4.1 Om du kontaktar oss angående exempelvis en order, en förfrågan eller ett klagomål, behandlar vi din identifieringsinformation, till exempel namn, e-post ocheventuellt andra personuppgifter om dig, som du anger när du kontaktar oss. Syftet är kundservice, att besvara frågor, hantera klagomål m.m. Grunden för detta kan finnas i avtalet med dig som kund, i vårt legitima intresse att försvara oss mot ett rättsligt krav eller att göra rättsliga krav gällande, och/eller förpliktelser enligt lagstiftningen.

2.5 Denna hemsida använder också cookies. Se vår policy för cookies.

3. Personuppgiftsskydd för barn

3.1 Vi tar det särskilda behovet av personuppgiftsskydd för barn på allvar.

3.2 Vi samlar inte avsiktligt in information om barn under 13 år, utan samtycke från målsman eller vårdnadshavare. Om du anser att vi har samlat in personuppgifter om barn under 13 år, ber vi dig kontakta oss så att vi kan radera dessa.

4. Cookies

4.1 Vad är cookies?

4.1.1 Denna hemsida fungerar, liksom de flesta andra hemsidor, bäst om du tillåter användning av cookies. Cookies kan innehålla personuppgifter, men kan också innehålla enbart rent teknisk information. När du besöker vår hemsida placerar vi, med ditt samtycke, cookies i din dator.

4.1.2 En cookie är en liten textfil som skickas från webbservern till webbläsaren (exempelvis Chrome eller Internet Explorer). Denna cookie gör det möjligt för hemsidan eller servern att samla in specifik, men begränsad, information från webbläsaren om den besökande, d.v.s. dig.

4.2 Hur använder vi cookies?

4.2.1 Vi använder cookies för att vi ska kunna komma ihåg dig när du besöker hemsidan igen, och för att komma ihåg vilka särskilda inställningar som du eventuellt valt – vi kan använda denna information för att individualisera det innehåll som visas för dig, eller för att undvika att exempelvis en pop-up visas två gånger.

4.2.2 Vi registrerar t.ex. vilken typ av webbläsare du använder, vilka söktermer du använder på Hemsidan, din IP-adress, samt information om din dator. Syftet är att optimera användarupplevelsen och Hemsidans funktion, att ta fram statistik över närmare användning av hemsidan, samt att genomföra målinriktad marknadsföring, bland annat retargeting, gentemot dig. Vår rättsliga grund för denna behandling är ditt samtycke vad gäller cookies, samt vårt legitima intresse av marknadsföring.

4.2.3 Vi använder olika typer av cookies på denna webbplats. Det är förstapartscookies, som placeras av oss, och dessutom tredjepartcookies, som vi tillåter att en tredje part placerar, via din användning av vår hemsida. De varierar från långsiktiga cookies, (för att vi ska komma ihåg dig och dina preferenser) till kortsiktiga eller sessionsbaserade cookies, som löper ut när du stänger ditt fönster i webbläsaren. Du kan få en samlad överblick över cookies på vår webbplats via följande länk: :

www.unisportstore.se/cookie_overview/

4.2.4 Vi kan även använda en rad verktyg från sociala medier – både tredjeparts- och specialbyggda – för att öka användarinteraktionen på vår webbplats (till exempel ”Like”, ”Share” eller ”Tweet).

4.2.5 Om du redan använder dessa plattformar, kommer deras cookies möjligtvis att ställas om till vår webbplats och länkas till ditt användarkonto. I så fall kommer data att kunna användas för att anpassa viss reklam eller vissa funktioner på webbplatsen i fråga, baserat på din användning av deras service från sajten.

4.2.6 Vi kan använda andra tredjeparts-cookies (placerade av andra webbplatser, som exempelvis Google) för att samla in och spara anonym statistik om webbläsarmönster eller webbplatsbeteende och bygga upp en demografisk profil. Dessa data har samlats in tillsammans med andra besöksdata för att skapa en kollektiv analysrapport. Det är viktigt att notera att dessa data inte är personligt identifierbara och uteslutande används för rapportering/statistiskt syfte.

4.3 Vad händer om jag inte vill ha cookies?

4.3.1 Du är inte skyldig att acceptera cookies från vår hemsida, och de flesta webbläsare ger dig möjlighet att avvisa dem. Om du vill veta hur du gör detta, ska du titta under Hjälp i menyn på din webbläsare, eller kontakta din systemadministratör. Om du avvisar våra cookies ska du dock vara medveten om att vissa tjänster eller sidor på denna hemsida kanske inte är tillgängliga för dig, eller inte fungerar som avsett.

5. Vem delar vi dina personuppgifter med?

5.1 Självständigt personuppgiftsansvariga

5.1.1 Vi ger dina personuppgifter vidare när det krävs för att vi ska kunna leverera varor till dig. I så fall kommer ditt namn (leverans)adress, e-post, telefonnummer samt ordernummer och specifika leveransönskemål att kunna ges vidare till en eller flera transportörer som sköter den fysiska leveransen.

5.1.2 Vid köp eller kontakt med oss angående icke lagerförda varor kan den nämnda informationen ges vidare till tillverkaren eller säljaren av varan i fråga, som i så fall sköter leveransen.

5.2 Personuppgiftsbiträden

5.2.1 Vi lämnar ut personuppgifter till personuppgiftsbiträden som enbart behandlar personuppgifter för vår räkning, och inte får använda dem för eget syfte. Vi har ingått skriftliga avtal om personuppgiftsbehandling med alla personuppgiftsbiträden, och i samband med detta säkerställt att de omfattas av sekretess.

5.2.2 Personuppgiftsbiträden kan vara placerade i EU/EES eller i andra länder om vi har tillräckliga garantier för att dina personuppgifter är föremål för den säkerhet för behandlingen som krävs. Vi använder personuppgiftsbiträden för exempelvis teknisk drift och förbättringar av Hemsidan, utskick av nyhetsbrev samt målinriktad marknadsföring, häribland retargeting samt för din bedömning av vårt företag och våra produkter. Fyra av dessa personuppgiftsbiträden finns i USA (Google, Facebook, Snap Inc. och Rocket Science Group LLC). Nödvändiga garantier för överföring av information till USA är på plats tack vare deras certifiering inom ramen för EU-U.S. Privacy Shield.

6. Dina rättigheter som registrerad

6.1 Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter.

6.1.1 Du har vid varje tid rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig, varifrån de kommer och vad vi använder dem till, m.m. Du kan be om en kopia av dessa personuppgifter. Tillgången kan vara begränsad av hänsyn till andra personers rättigheter, som en följd av affärshemligheter och/eller immateriella rättigheter.

6.1.2 Du kan i vissa fall också ha rätt att få ut dina data i en elektronisk kopia eller överförda till en annan personuppgiftsansvarig, när behandlingen sker i enlighet med samtycke eller kontrakt (så kallad dataportabilitet).

6.2 Du har rätt att få felaktiga personuppgifter korrigerade eller raderade.

6.2.1 Om du anser att de personuppgifter vi behandlar om dig är felaktiga, har du rätt att få dem rättade.

6.2.2 I vissa fall är vi skyldiga att radera dina personuppgifter. Det gäller till exempel om du återkallar ditt samtycke. Om du anser att dina personuppgifter inte längre är nödvändiga för det syfte för vilket vi inhämtade dem, kan du begära att de ska raderas. Du kan också kontakta oss om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med lagstiftningen eller andra rättsliga skyldigheter.

6.2.3 När du kontaktar oss med en begäran om att dina personuppgifter ska korrigeras eller raderas, undersöker vi om villkoren är uppfyllda, och genomför i så fall ändringar eller raderar dem så snabbt som möjligt.

6.3 Du har rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter.

6.3.1 Du har rätt att göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter som sker på basis av vårt berättigade intresse. Om så sker måste vi, för att få fortsätta behandlingen, kunna visa tvingande berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter. Du kan också göra invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Om din invändning är berättigad, kommer vi att upphöra med behandlingen av dina personuppgifter.

6.4 Rätten att återkalla samtycke

6.4.1 Du har vid varje tid rätt att återkalla ett samtycke som du har gett oss vad gäller en viss behandling av personuppgifter. Ett återkallande av samtycke påverkar inte lagligheten av tidigare behandlingar av dina personuppgifter som baseras på ditt samtycke. Om du vill återkalla ditt samtycke, kan du göra det direkt via t.ex. det e-postmeddelande vi har skickat till dig, eller genom att kontakta oss.

6.5 Hur gör du för att utnyttja dina rättigheter?

6.5.1 Du kan utnyttja dina rättigheter genom att kontakta oss genom de kontaktuppgifter som anges i punkt 7.

6.6 Klagomål

6.6.1 Om du vill klaga över vår behandling av dina personuppgifter, har du har rätt att framföra klagomål hos en dataskyddsmyndighet, särskilt i den medlemsstat där du har din hemvist eller din arbetsplats eller där det påstådda intrånget begicks. Datainspektionen utövar tillsyn med personuppgiftslagstiftningen i Sverige.

7. Kontaktinformation

7.1 Om du har frågor eller vill utnyttja dina rättigheter, kan du kontakta oss.

Unisport A/S
Bådehavnsgade 38
2450 Köpenhamn SV
Danmark

Telefon: 0158 800 803
E-mail: support@unisportstore.se

8. Radering av personuppgifter

8.1 Information som samlats in genom användning av cookies m.m. raderas i enlighet med översikten i punkt 4.

8.2 Om du återkallar ditt samtycke till nyhetsbrev, registrerar vi detta och kommunicerar inget ytterligare. Vi sparar information om din begäran om avregistrering, så länge vi enligt lagstiftningen ska kunna dokumentera detta.

8.3 Information som samlats in i samband med det köp du genomfört på Hemsidan sparas i fem år till utgången av ett räkenskapsår för att uppfylla bokföringslagens krav.

9. Säkerhet

9.1 Vi har naturligtvis vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att undvika att dina personupplysningar oavsiktligt eller på olagligt sätt raderas, offentliggörs, förloras, försämras eller kommer till ovidkommandes kännedom, missbrukas eller i övrigt behandlas i strid med lagstiftningen.

9.2 Endast medarbetare som har ett faktiskt behov att få tillgång till dina personuppgifter för att utföra sitt arbete, har tillgång till dessa.

10. Ändringar i Personuppgiftspolicyn

10.1 Vi förbehåller oss rätten att vid varje tidpunkt ändra Personuppgiftspolicyn och meddelar i sådant fall detta på Hemsidan med lämplig framförhållning och/eller i förbindelse med de olika tjänsterna när detta är relevant.

10.2 Den vid varje tid gällande policyn är tillgänglig på Hemsidan och i förbindelse med de relevanta tjänsterna.