Vilken fotbollsutrustning använder vi på Unisport?

15.08.2015

Skrivet av Niclas Lien

Här på Unisport lever vi för fotboll. Punkt slut. Nästan alla här spelar fotboll och gillar man inte fotboll så blir det svårt att jobba på Unisport. Vi har även fått för oss att vi kan både ett och annat när det gäller fotbollsutrustning, så för att ge dig en inblick i vad vi själva använder för utrustning så kommer vi att fråga några av våra kollegor. Först upp är Marius från den norska avdelningen.

Vi börjar med det viktigaste; fotbollsskorna! Vilka skor och varför?

New Balance Visaro: Jag älskar denna skon! Det är en av de bästa fotbollsskorna jag har spelat med och jag har spelat med många! Ovandelen är en mix av den gamla Hypervenom-ovandelen (som jag älskade) och Predator (en annan väldigt bra sko). Skon är anatomiskt formad och har därför en liten böj vid fotens "sweet-spot". Först tänkte jag att det bara var en utseendemässig detalj, men efter att jag testade skon för första gången blev jag positivt överraskad. Passformen, komforten och helheten i denna sko är fantastisk.

Säkerheten först - vilka benskydd väljer du?

Macron Supreme Light Evolution: Detta är mina absoluta favoritbenskydd. De är otroligt lätta, tunna och formar sig perfekt mot benet. Ett annat stort plus är priset. Jag har spelat med dem i över en säsong nu och jag har inget att klaga på. Jag hatar när benskydd är "i vägen" eller för stora/klumpiga. Men Macron Supreme Light känner man knappt att man har på benen.

Du hittar Marius favoritutrustning här!

Hur matchar du dina träningskläder?

Jag älskar när träningskläderna matchar och jag väljer ofta kläder med svart grund och skarpa detaljfärger.

Nike Laser II woven shorts, Nike Flash Neon t-shirt och ett par Nike Max Fit strumpor: En fin mix av Nike, precis i min stil. Det laget jag spelar för är sponsrade av Nike, så jag har väl lite utav en förkärlek till det amerikanska märket. Dri-Fit är otroligt bra när det är varmt och svettigt.

Jag vet att det är sommar nu, men hur håller du dig varm under vinterträningarna?

Nike Competition Midlayer: Denna tröja använder jag under träningar där det är lite för kallt med bara T-shirt. Denna tröjan är ett litet extra skydd mot vädret och har även Dri-Fit så den blir inte tung och blöt under träningens gång. Väldigt prisvärd också. Mycket tröja för pengarna.

NikePro Combat Core Baselayer: Brukade inte använda underställ tidigare, men efter en träning där jag frös riktigt mycket bestämde jag mig för att testa. Jag väljer Nikes eftersom mitt lag spelar med Nike-kläder och för att de håller ett bra pris. Skön passform, bra kvalité och jag håller mig varm under träningar och matcher. Den svarta färgen matchar även mitt lag perfekt.

Detta var alltså Marius favoritutrustning som han har med sig till träning och match. Bra och varierat tycker jag och jag kan verkligen hålla med om varje ord Marius sa om benskydden. Jag tror att nästan halva kontoret spelar med Macron Supreme. Vad tycker du om Marius kollektion? Finns det något som du hade velat byta ut? Kommentera gärna i boxen här nedanför!